tricicle logo

castellano
català
english

Acceso
Usuarios
Registrados

donde estoy? ¿dónde estoy?  »  canal Carles  »  

ARTÍCULOS 'EL MUNDO'


Carles Sans - Articulos 'El Mundo'

Bio Carles Sans
Bailes del Mundo
Hotel Room


Carles Sans - Articulos 'El Mundo'


Rate this Article Click aquí si te
gusta esto

90 Estrellas
Valoracion
Click aquí para
dejar un comentario
Primers auxilis a classe   30 Nov. 1999

Fa uns dies un nen gadità de 12 anys va rebre de mans del ministre d’Interior una medalla al mèrit de Protecció Civil per haver salvat la vida a un futbolista de l’equip rival que s’havia desplomat després d’un cop al cap. El que sol ocórrer en casos així és que la majoria ens quedem aturats, com bloquejats, sense saber què fer. Aquest nen va atendre immediatament el jugador girant el seu cos i traient-li la llengua per evitar que s’asfixiés. Quan li van preguntar com sabia de quina manera havia d’actuar, va respondre que se ho havia vist fer a un jugador de primera divisió a televisió i que s’havia quedat amb això.

Molts de nosaltres hem viscut alguna situació inesperada en la qual hem d’ajudar algú que necessita una assistència immediata. Fa uns anys, mentre uns amics dinàvem en conversa animada, a una se li va ennuegar una porció de carn i en qüestió de segons es va posar vermella i sense poder respirar. Es moria. Un comensal d’una taula contigua es va aixecar i li va practicar l’anomenada maniobra de Heimlich, gràcies a la qual aquella persona va poder expulsar el que l’obstruïa.

Vista l’eficàcia del cas d’aquest nen gadità, jo em pregunto si no seria convenient que a l’escola, a més de les matèries que actualment s’imparteixen, s’ensenyessin les maniobres bàsiques per socórrer algú que ho necessiti. ¿Sabríem actuar, a més d’avisar una ambulància, si a una persona li dona un atac cardíac? ¿Sabríem practicar correctament l’anomenat boca a boca per a la reanimació d’un ofegat? ¿Seria vostè capaç de realitzar un torniquet a la zona adequada a algú que es dessagna? I finalment pregunto: ¿Hi ha una cosa més important que salvar la vida d’un altre ésser humà?

Si tots tinguéssim els coneixements bàsics per poder auxiliar un ferit, tots estaríem més tranquils davant de la possibilitat que ens ocorregués un contratemps. A partir del 2020, al Regne Unit serà obligatori ensenyar primers auxilis a totes les escoles. Anem pel mateix camí i potser un dia podrem sentir-nos orgullosos d’haver salvat la vida a una altra persona.
0 ComentariosCORTOMETRAJES

Polvo Eres 1997

David 1995

Quien mal anda mal acaba 1993

A la Mañana Siguiente

La Casa del Terror     QUÉ ESTOY HACIENDO AHORA?
FlashNifties Flash Slideshow

Oops!

It looks like you don't have flash player 6 installed. Click here to go to Macromedia download page.


Usa las flechas para navegar y pulsa en la imagen para acceder a la página correspondiente.

     COMPARTE ESTA PÁGINA

   ¿QUIERES DEJAR UN COMENTARIO?
Si estás registrado con tricicle.com, escribe tu email y contraseña para dejar un comentario. Si no estás registrado, ¡regístrate ahora!

Escribe aqui tu email
y aqui tu clave

» ¿Has olvidado tu contraseña?

Tricicle Business
Tricicle Companyia Teatral S.L.
Passeig de Gràcia, 20 1r 2a
08007 Barcelona
Tel. + (34) 93 317 4747
Fax. + (34) 93 318 0806
Email tricicle@tricicle.com