Premi Nacional de Cultura (CONCA) 2020

La cantant Maria del Mar Bonet, la directora i guionista de cinema Carla Simón, la companyia Tricicle, la residència de treball per a artistes i investigadors al Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN) i el projecte musical Xamfrà són els artistes i entitats que han estat distingits aquest any pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) amb els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat en la seva primera edició en què els guardons han passat de deu a cinc

Medalla d'Or de l'Acadèmia de les Arts Escèniques 2019

L’Acadèmia de les Arts Escèniques va atorgar el seu màxim, la Medalla d’Or, en reconeixement a el grup barceloní Tricicle per “la seva brillant trajectòria professional en la disciplina de teatre gestual on han destacat per la seva enginyóshumor”. Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans van agrair a l’Acadèmia el reconeixement als seus 40 anys de trajectòria.

Medalla d'Or a l'Mèrit en les Belles Arts 2010

Tricicle rep la Medalla d’Or a l’Mèrit en les Belles Arts. Aquests premis distingeixen a les persones i entitats que haginprestat “notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió” de l’art i la cultura o en la conservació de el patrimoniartístic.

Tricicle de la A a la Z

Una enciclopèdia que resumeix la trajectòria de la cèlebre companyia teatral en petites dosis tan informatives com divertides. Des dels inicis de tres amics que volien menjar-se el món fins als tres veterans que segueixen omplint teatres després de trenta-cinc anys. Una obra que barreja anècdotes, viatges, teories, dades, amics, trucs teatrals, metodologia, improvisacions, humor, manies, somnis, esperances i algun que altre petit fracàs que fa encara més brillant el seu triomf.

Una obra espurnejant, res retòrica, directa i carregada d’humor … però a el mateix temps plena de reflexions que no ho semblen perquè ni són especulatives ni estan inflades de presència. Llegint-la en petites dosis, com es llegeixen elsdiccionaris per evitar els empatxos, un es fa una idea molt propera i completa de la personalitat dels seus components i de la seva impressionant trajectòria en el món de l’espectacle.

Amazon.fr

Garrick va a la India

Garrick, creat per Tricicle a el més pur estil còmic i amb la intenció de fer-nos somriure amb una finalitat solidària que només pretén obtenir finançament per a un dels molts projectes que l’ONG ADA desenvolupa en l’estat de Maharashtra: l’alfabetització de 2.000 nens i dones de l’ètnia adivasi, que enguany es materialitzarà en la creació, en diferents poblats, de 20 escoles ambulants i 10 grups d’ajuda per a dones.

El llibre costa 10 € però el seu valor real a l’Índia correspon gairebé a el cost d’un curs escolar en una escola ambulant. L’import de tres llibres equivaldria a el sou mensual d’unprofessor i, amb els beneficis de 10 exemplars, es podria construir una escola cabana.

Tebeosfera

Jocs Olímpics Barcelona '92

Participen en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona, on tenen 65.000 espectadors en directe a l´Estadi Olímpic i més de 200.000.000 a través de la televisió.