Joan Gràcia

Carles Sans

Paco Mir

0
ESPECTADORS
SATISFETS
0
CIUTATS
VISITADES
0
GAGS
CREATS
0
K
APLAUDIMENTS
REBUTS
TRICICLE, és una companyia de teatre gestual, en què l’humor és la base fonamental de tots els seus espectacles. El componen tres actors-fundadors: Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir. Un novembre de 1979, es va crear a Barcelona com a companyia de gest, representant petits esquetxos en carrers i espais alternatius.
En aquell moment cada un dels tres components de Tricicle eren alumnes de l’Institut de Teatre de Barcelona, en les seccions de Pantomima i Art dramàtic. Després de diverses temporades actuant en sales alternatives, el 1982, donen el salt a l’circuit professional, estrenant a la Sala Villarroel de Barcelona un espectacle compost d’esquetxos de gèneres molt diferents que havien estat creats al llarg de la seva etapa en cafès teatre. L’espectacle el van titular MANICOMIC i va ser un sonat èxit de crítica i públic. Amb ell obtindrien un premi al Festival Internacional de Sitges d’aquell any.
Una sorprenent aparició en un programa televisiu d’aquell moment els va suposar el reconeixement a nivell nacional, el que va provocar el seu debut a la Sala Cadarso de Madrid. El 1984 estrenen el seu nou espectacle: EXIT amb el qual aconseguiràn els seus primers plens. Amb EXIT surten, per primera vegada fora del seu país, de manera que Tricicle comença a fer-se un lloc en el panorama teatral europeu.
La consolidació definitiva va arribar el 1986 amb SLASTIC, ja que van aconseguir, per espai de diversos anys omplir els teatres on van actuar, tant d’Espanya com d’Europa. A Slastic el va seguir Terrific i més tard Entretres (amb el qual arriba-ran a complir 20 anys d’existència professional). Per aquest motiu decideixen estrenar una antologia titulada TRICICLE20 que va permetre rememorar, al seu nodrit públic, la majoria dels esquetxos més aplaudits al llarg de la seva carrera van continuar amb SIT, amb el qual van collir un gran èxit de públic i crítica sense precedents, a aquest espectacle l’ha seguit Garrick que van estrenar el 2007 i BITS, estrenat a Alacant el maig de 2012.
Actualment estan de gira amb el seu últim espectacle HITS, amb el qual, després de 40 anys treballant junts, Joan, Carlesi Paco diuen es baixessin de l’escenari. Això caldrà veure-ho!